Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Fra bloggen

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve er kjent for

  • Verdens tetteste bestander av pattedyr under migrasjonen juni – oktober
  • Verdens største dyrevandring – også kjent som The Great Migration
  • Endeløs gressavanne
  • Stor sansynlighet for å se løver, leopard og gepard

Masai Mara er et av Afrikas mest kjente naturområder. Masai Mara ligger sørvest Kenya, og er landets nest største naturområde etter Tsavo nasjonalpark.

I sør grenser Masai Mara til Serengeti som ligger i Tanzania, tilsammen danner dette et spesielt økosystem som er verdenskjent for sitt rike dyre og fugleliv. 

Masai Mara ligger på en høyslette, 1500 – 2170 m.o.h, noe som gir et svalt klima og fuktigere klima en andre region i Kenya.

Temperaturen går sjelden over 30 °C og nesten aldri lavere en 15 °C om natten.

Beste årstid å besøke Masai Mara National Reserve

Masai Maras dyreliv er bra hele året, men beste tid å besøke parken er juli – oktober. 

Ønsker man å oppleve migrasjonen som består av rundt 1,5 millioner gnu og 500 000 sebra må man besøke Masai Mara perioden juli – oktober. I juli trekker migrasjonen fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i nord og blir i Masai Mara til oktober, da trekker flokken med gnu og sebra tilbake til Serengeti. 

I april og mai er det regntid. Man kan da risikere at det er ganske vått på savannen.
Det positive er at det er grønt, man kan oppleve at dyra trekker nært veien for å unngå den våte savannen. Lavsesongen byr også på rimeligere lodger. 

Dyreliv i Masai Mara National Reserve

Uten tvil er Masai Mara National Reserve en av verdens beste safaridestinasjoner. Uansett når på året man reiser vil man bli forbløffet over hvor store mengder med dyr man får sett.
De aller fleste dyreartene har sine territorier hvor de oppholder seg hele året, men gnuen og sebraen vandrer mellom Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya. Denne vandringen kalles «The Great Migration».
For dem som er på sin første safari er Masai Mara Game Reserve innertier hele året!
Ønsker man å oppleve «The Great Migration» bør man legge safarien til perioden juli – september.
En safari til Masai Mara bør ikke ha mindre enn 3 overnattinger. Man får da en ettermiddagssafari den dagen man kommer dit, to hele dager og mulighet for en morgensafari før man har avreise.
En safari til Masai Mara kan enkelt kombineres med safari i Lake Nakuru (ca 6 timers kjøring mellom parkene) eller en dag eller to ved vakre Lake Naivasha hvor man kan oppleve et yrende fugleliv samt gåsafari  på Crescent Island.

The Great Migration

Hver juni/juli foregår det et fantastisk skue når gnu og sebra vandrer fra Serengeti i sør til Masai Mara i nord. Dette fenomenet blir ofte omtalt som The Great Migrasjon.
The Great Migrasjon er verdens største dyrevandring med ca. 1.5 millioner gnu og 500.000 sebra som vandrer inn Masai Mara fra Serengeti i juli og forlater Masai Mara i september/oktober da de igjen trekker tilbake til Serengeti i Tanzania. Masai Mara har den største tettheten av pattedyr i verden når migrasjonen besøker slettene.

The Big 5

«The Big 5» stammer fra storviltjegerne og er et samleuttrykk for de fem artene som er vanskeligst å jakte til fots.
I Masai Mara får man i 99% av tilfellene sett løver, elefanter og bøfler. Leopard og neshorn er dessverre mer sjeldent. Ønsker man å øke sjansen for å se de to siste bør man kombinere safarien enten med Lake Nakuru Nasjonalpark eller Nairobi Nasjonalpark.

Tilleggsaktiviteter i Masai Mara National Reserve

Besøke Masailandsby

Her blir dere tatt mot og vist rundt i landsbyen, ser husene de bor i og får høre masaienes historie.
Masaiene danser og synger for dere, og vær ikke overrasket om du blir bydd opp til dans. Det er også mulighet for å kjøpe lokale produkter.
Et besøk til en masailandsby koster ca 20 USD$ per person.

Ballongsafari

Dere blir hentet på lodgen mellom 05:00 – 05:30. Dere blir kjørt til varmluftsballongen hvor piloten og crewet klargjør ballongen for flyvningen. Så snart solen har stått opp i horisonten starter ballongferden.
Hvor lenge man er i luften bestemmes av været og vinden. Flyveturen kan vare fra 45 – 90 minutter.
Dere svever lydløst over savannen og de ville dyrene. Når dere lander er bordene dekket med hvite duker og champagneglass. Nyt en god frokost på savannen før sjåføren dere henter dere og der fortsetter dagen på safari med bil.

Gåsafari med lokal masai

Det blir ofte mye bilkjøring når man er på safari. Det kan være kjekt å intressant å få være med en lokal masai og vandre over slettene. Dere får da sett de små detaljene som dere ikke får sett fra bilen, små insekter, biller, planter og medisinplanter som blir brukt av masaiene.

Denne aktiviteten passer for hele familien.

Bushdinner

Å sette seg til bords under stjernehimmelen med dyrelyder i bakgrunnen gir magiske øyeblikk. Fra lodgen kjøres dere ut i bushen hvor bålet er tent og masaiene holder vakt. Etter middag kommer masaiene og danser rundt bålet. Hiv deg på dansen og vær med på å skape gode opplevelser!

Komme seg til Masai Mara National Reserve

Fra Nairobi tar det mellom 6,5 – 7,5 timer å kjøre, kommer litt an på hvor man skal bo i parken. Turen går først til høylandet, nær byen Limuru svinger man av mot kanten av Rift Valley hvor man gjør en stopp for å nyte den vakre utsikten utover slettene og mot det vulkanske fjellet Mt. Longonot. 
Videre går turen mot masaienes “hovedstad”, Narok før man svinger av mot Masai Mara. Det siste stykket, den siste timen, er det røff kjøring, dårlige veier og mye humping. 

Ønsker man en en mer komfortabel reise går det småfly flere ganger for dagen fra/til Wilson Airport til/fra de ulike flystripene i Masai Mara. Flytid er rundt 1 time og 15 minutter. 
Skal man til Kenyakysten etter safarien kan man fly direkte til Lamu, Malindi, Mombasa og Diani. Skal man avslutte reisen på Zanzibar må man enten kjøre eller fly tilbake til Nairobi for så å fly videre til Zanzibar. 

Lodger og camper i Masai Mara National Reserve

I Masai Mara finnes det lodger i alle prisklasser.
Noen av lodgene ligger inne i selve Masai Mara National Reserve, andre ligger like utenfor, mens andre igjen ligger i private reservater rundt selve parken.  
I det store og det hele vil ikke selve safariopplevelsen være annerledes om man bor i på en 3* eller 5* luksuslodge.
Bor man i de private reservatene rundt parken må man betale ekstra parkavgift for å komme inn i selve Masai Mara National Reserve. 

Her er en liste over noen av de lodgene vi samarbeider med i Masai Mara.

3 stjerners
Ol Moran Tented Camp
Masai Mara Basecamp
Mara Leisure Camp
Mara Simba Lodge
Masai Mara Sopa Lodge
Ilkeliani Camp
4 stjerners 

Mara Sarova Game Camp
TipiliKwani Mara Camp
Mara Engai Wilderness Lodge
Mara Crossings Camp
Karen Blixen Camp

5 stjerners

&Beyond Bateleur Camp
&Beyond Kichwa Tembo
Tented Camp

Sanctuary Olonana