Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Fra bloggen

Kort om Tanzania

Tanzania er landet som har alt! Fra endeløse savanner med ville dyr, Mt. Kilimanjaro og Mt. Meru man kan bestige og den flotte kystlinjen med de kjente øyene Pemba, Zanzibar og Mafia Island.

Tanzania ligger østkysten av Afrika og grenser mot Kenya og Uganda i nord, Rwanda, Burundi og Den demokratiske republikken Kongo i vest og Zambia, Mosambik og Malawi i Sør. Mot øst finner man Det indiske hav med sine øyer, Pemba, Zanzibar og Mafia Island.

Tanzania er nok mest kjent for sine dyrerike nasjonalparker, og da først og fremst Serengeti Nasjonalpark og Ngorongoro Krateret som er de mest besøkte parkene. I tillegg ligger det kjente fjellet Kilimanjaro i Tanzania. 

Zanzibar, Pemba og Mafia Island ligger kun en kort flytur fra fastlandet. Øyene byr på bading, strender, historie og kultur. 

Tanzania er mest kjent for

  • Serengeti med verdens tetteste bestand av pattedyr
  • Kilimanjaro – verdens høyeste frittstående fjell, 5895 moh
  • Zanzibar øyene med sin kultur, strender, flotte hoteller og resorter
  • Ngorongoro krateret
  • Selous Game Reserve – Afrikas største villmarksområde

Tips til deg som planlegger reise til Tanzania

Start planleggingen i god tid!
Flyselskapene publiserer sine billetter 10-11 måneder før avgang og skal man reise i høseyssong bør man være tidlig ute for å få de beste billettene. 

Bruk et reisebyrå
Bruker man et reisebyrå som kjenner Tanzania godt så sparer man mye tid, får gode tips og råd. Vi i IWannaGo har bodd 11 år i Tanzania og kjenner landet godt og kan være gode rådgivere for å skreddersy din drømmereise. 

Budsjett
Sett et budsjett for reisen, en reise til Tanzania kan koste fra 20 000,-, men man kan også få turer til 50 000,- dersom man ønsker å oppgradere. 

Beste årstid å besøke Tanzania

Med sine varierte aktiviteter er Tanzania en god helårsdestinasjon. 

Januar- mars er tørketid. På denne tiden av året vil vi trekke frem Serengeti som destinasjon. Migrasjonen av gnu og sebra befinner seg nå i Serengeti og fra februar kalver gnuen ute på den åpne savannen i sørlige deler Serengeti. 

April og mai blir kalt “green season”. Det er dette som også kalles “den store regntiden”. Her varierer det fra korte, kraftige regnskurer til flere timer med regn. Migrasjonen befinner seg i Serengeti og man kan ofte få gode priser på camper og lodger i april og mai.

Juni – oktober er også tørketid, men også “vinter” i Øst-Afrika. Det kan by på kjølige morgener og kvelder, da særlig steder som Ngorongoro som ligger på over 2000 m.o.h.
Kommer man ut i august – oktober er dette den tørreste tiden og ofte den beste tiden å bestige Kilimanjaro. 

Fra august og utover vil Tarangire Nasjonalpark være et godt alternativ da dyra trekker til parken for å finne vann i denne tørre perioden.

November og starten av desember kalles «den lille regntiden», ofte med kraftige men korte regnskurer på ettermiddagen.