Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Fra bloggen

Serengeti nasjonalpark

Serengeti Nasjonalpark er kjent for

  • Verdens tetteste bestand av pattedyr
  • Verdens største dyrevandring, også kjent som The Great Migration
  • Endeløs savanne 

Beste årstid å besøke Serengeti Nasjonalpark

Serengetis dyreliv er bra hele året, men beste tid å besøke parken er desember – mars.

Ønsker man å oppleve migrasjonen som består av rundt 1,5 millioner gnu og 500 000 sebra må man besøke Serengeti perioden oktober – juni. I oktober trekker migrasjonen inn i Serengeti fra Masai Mara i nord og blir i Serengeti til juni da de igjen trekker inn i Masai Mara i Kenya. 

Gnukalvingen starter i midten av februar og pågår rundt en måned. 

I april og mai er det regntid. Man kan da risikere at det er ganske vått på savannen.
Det positive er at det er grønt, man kan oppleve at dyra trekker nært veien for å unngå den våte savannen. Lavsesongen byr også på rimeligere lodger. 

Dyreliv i Serengeti Nasjonalpark

Serengeti har den største tettheten av pattedyr i verden. Her lever dyrene helt uten påvirkning fra mennesker.

Ca. 1,5 millioner gnu, 500.000 sebra, 400.000 thompson gaseller, store elefantflokker, bøfler, giraffer, flodhester, 3.500 løver, 1000 geparder, 800 leoparder, hyener og antiloper og gaseller.

“The Great Migration” i Serengeti

Her finner også verden største dyrevandring sted, «The Great Migration».  «The Great Migration» er årets høydepunkt når det kommer til safariopplevelser. Migrasjonen er et fantastisk skue, der den ”ruller” over Serengeti, hovedsakelig bestående av gnu og sebra. Bestandene av gnu og sebra befinner seg på bestemte plasser til bestemte tider der klimaet er den styrende kraften for vandringen.

I februar kalver gnuen ute på den åpne savannen i sør. Det er et mektig skue når over 1 million gnu står tett i tett og kalver. Dette vet løver, geparder og leoparder om. Det er her ut på de åpne slettene den føler seg trygg og kan kontrollere predatorene med hjelp av sebraens øyne.

Man kan ikke sette en eksakt dato på når migrasjonen starter og når den slutter, det varierer fra år til år, men det som er sikkert er at det er gnukalving i Serengeti i perioden januar – mars. Dette vet ikke bare vi, det vet også rovdyra, så her er det absolutt mulighet for å få med seg en spennende jakt.

I juni-juli trekker dyra nordover til Masai Mara Game Reserve i Kenya hvor de blir til oktober da de igjen trekker inn i Serengeti.

Komme seg til og fra Serengeti Nasjonalpark

Fra Arusha er det rundt 7-9 timers kjøring til Seronera, som ligger i de sentrale delene av parken. De fire første timene er på asfalt, men etter man har kjørt inn porten til Ngorongoro Conservation Area som man må gjennom for å komme seg til Serengeti er det safarikjøring og man får sine første dyreopplevelser. 

Vanligvis anbefales det å legge inn besøk i parker som Tarangire Nasjonalpark, Lake Manyara Nasjonalpark og Ngorongoro krateret på vei inn eller ut av Serengeti for å dele opp turen i kortere etapper. 

Planlegger man å avslutte ferien med badeferie på Zanzibar kan det lønne seg å fly direkte fra Serengeti. Her er det daglige avganger fra de fleste flystriper i Serengeti. 

Det er også mulig å fly småfly fra Kilimanjaro Int Airport eller Arusha Airport til Serengeti dersom man ikke ønsker den lange kjøreturen. Sjåføren møter deg da på flystripen i Serengeti. 

Lodger og camper i Serengeti Nasjonalpark

Det finnes utallige camper og lodger i hele Serengeti. Fra enkle camper til eksklusive og luksuriøse lodger med butlere. 

Her er en liste over campene og lodgene vi samarbeider med i Serengeti. 

Selve safariopplevelsen vil ikke være anderledes om man bor på en 3* camp eller en 5* luksuslodge. 

3 stjerners

Kati Kati Tented Camp
Serengeti Bush Camp

4 stjerners

Kubu Kubu Tented Lodge
Serengeti Serena Safari Lodge

5 stjerner

Asilia Camps
Melia Serengeti Lodge
Four Seasons Safari Lodge Serengeti