Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Fra bloggen

Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru Nasjonalpark

Lake Nakuru nasjonalpark er kjent for

– Sine rosa flamingoer
– Mange neshorn
– Rotschild sjiraffer

Mer om Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru Nasjonalpark ligger i The Great Rift Valley. Det er sodasjøen og området rundt som utgjør Lake Nakuru Nasjonalpark. Parken er en av de få parkene i landet som er inngjerdet, dette skyldes at den ligger tett opp mot byen Nakuru og er utsatt for krypskyttere.

Dyrelivet i Lake Nakuru nasjonalpark

Parken er kjent for å ha fokus på avl av neshorn og fokus på sikkerheten rundt neshorna i parken. Kenya ble hardt rammet av krypskyttere på 1960, -70 og -80 tallet. På slutten av 1980 tallet ble det omplassert neshorn til Lake Nakuru fra Sør Afrika og fra Solio Game Sanctuary i Kenya.

Lake Nakuru byr også på et yrende fugleliv og er kanskje mest kjent for sine rosa flamingoer. Besøker man parken på rett tid av året kan man få sett hundretusenvis av flamingoer gjøre sjøen rosa.

Sjiraffene man finner i Lake Nakuru er ikke samme art som man finner i de andre parkene i Kenya. Sjiraffunderarten man finner i Lake Nakuru Nasjonalparken heter Rothschild. Dette er også sjiraffene man får sett om man besøker sjiraffsenteret i Nairobi.

Man får ikke sett «The Big 5» i Lake Nakuru. Det er en liten park på rundt 188 km2 og er inngjerdet, så man finner ikke elefanter her. Men sjansen er til stede for å få sett de andre artene, løve, neshorn, bøffel og leopard.

Safari i Lake Nakuru nasjonalpark

Parken er liten, så besøker man parken er man som regel gjennom parken på en ettermiddags- og en morgensafari. Parken bør kombineres med en annen park for å få en optimal safariopplevelse!

Masai Mara National Reserve vil være den naturlige parken å kombinere med Lake Nakuru. Muligens med en natt mellom ved Lake Naivasha.

Komme seg til å fra Lake Nakuru nasjonalpark

Fra Nairobi er det 3 – 4 timers kjøring på asfaltveier. Ankommer man Nairobi med fly på formiddagen er det derfor da enkelt å bare kjøre direkte til Lake Nakurur og ha første natten der. 

Lodger og camper i Lake Nakuru nasjonalpark

Det er få overnattingssteder i og rundt Lake Nakuru nasjonalpark. 
Ettersom dette er en liten park er det mest vanlig å kun ha 1 – 2 netter når man er på safari i Lake Nakuru nasjonalpark 

3 stjerner

Lake Nakuru Lodge

4 stjerner

Sarova Lion Hill Lodge
Flamingo Hill Tented Camp
Lake Nakuru Sopa Lodge