Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Fra bloggen

Ngorongoro

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area er kjent for:

  • Ngorongoro krateret
  • Gode safariopplevelser
  • Masai bosettinger
  • 25.000 – 30.000 dyr i krateret til enhver tid

Beste årstid å besøke Ngorongoro Conservation Area

Dyrelivet i Ngorongoro er godt hele året. Nede i selve krateret er det til enhver tid rundt 25.000 – 30.000 ville dyr. 

Værmessig er september-oktober og januar-mars de beste månedene.
I april og mai er det regntid. Man kan da risikere at det er ganske vått nede på kraterbunnen. Det positive er at det er grønt, man kan oppleve at dyra trekker nært veien for å unngå den våte savannen. Lavsesongen byr også på rimeligere lodger. 

Juni – August er vintermåneder og kan føles kalde i denne høyden når skydekket ligge lavt. Når solen steker er det som en god norsk sommerdag. 

Mer om Ngorongoro Conservation Area

Det er et mektig syn å stå på kraterkanten og se ned i det 600 meter dype krateret. Nede i krateret er det til enhver tid 25.000 – 30.000 dyr. Å bo på en av lodgene som ligger på kraterkanten er en del av hele opplevelsen!
Selve kraterets størrelse er 265 km2, mens det vernede området Ngorongoro Conservation Area har en størrelse på hele 8300 km2. Dyrene trekker inn og ut av krateret og har et stort område å vandre mellom krateret, Serengeti og Masai Mara i Kenya. Noen dyr trekker også mot Lake Manyara Nasjonalpark og Tarangire Nasjonalpark. 
Kraterbunnen ligger på rundt 1600 – 1700 meter over havet. Den er stort sett flat med åpne gressletter, men man finner også små åser og et område med skog. Det finnes flere vann nede i kratere hvor dyra finner vann og hvor flodhestene bor. 
Selve kraterkanten er mellom 2200 – 2300 moh. Det er her alle lodgene ligger med flott utsikt utover krateret.
Ngorongoro Conservation Area ble opprettet i 1959 med tanke på bevaring av landskap, dyre- og fugleliv og menneskelige aktivitet med sine driftsformer.
Masaienes tusenårige tradisjoner og nomadiske driftsform har vært og er et av de viktigste bidragene til bevaring av landskapsbildet og artsmangfoldet.
Ngorongoro regnes i dag som et av hovedområdene til masaiene. Ingen annen plass i verden finne man så tette bestander av ville dyr i sameksistens med menneskelig aktivitet. Ngorongoro Conservation Area grenser opp mot Serengeti nasjonalpark i nord.
Sentralt i Ngorongoro Conservation Area er Olduvai Gorge, et arkeologisk interessant område der tidlige eksemplarer av homoides er funnet. Her har det foregått utgravinger i mange tiår med rike funn av redskaper, bein og knokler.
Fotspor etter verdens første mennesker er også funnet her, Olduvai Gorge anses som menneskeheten vugge.

Ngorongoro krateret er en sammenrast vulkan og dermed geologisk sette en kaldera. Geologer har beregnet at Ngorongoro var like høy som Kilimanjaro før det «raste sammen»

Ngorongoro ligger i et geologisk aktivt område med den aktive vulkan Ol Doinyo Lengai som er Tanzanias tredje høyeste fjell etter Mt. Kilimanjaro og Mt. Meru. Ol Doinyo Lengai har relativt jevnlige små utbrudd der den kaster sin næringsrike aske flere hundre meter opp i luften. Store utbrudd er relativt sjelden. Utbruddene med næringsrik askenedfall over Ngorongoro og Serengeti er det viktigste grunnlaget for næringsrik plantevekst som grunnlag for stor dyretetthet.

Dyrelivet i Ngorongoro Krateret

I dag kan man oppleve krateret og krater bunnen med 25.000 – 30.000 dyr. Her vil man så og si garantert få sett løven ligge å slappe av etter en god frokost. Her finnes også det sorte nesehornet, ca. 30 stykker.
Man får sett elefanter, sebraer, flodhester, gaseller, antiloper, flott fugleliv og mye mer.
Nede i krateret finner man ikke sjiraffer og svært sjelden leoparder, dette kan man være heldige å se utenfor selve krateret.

Grunnlaget til den store dyretettheten i krateret finner man i tilgang på vann, gode beiter og næringssalter.

Komme seg til og fra Ngorongoro Conservation Area

Fra Arusha er det rundt 3-4 timers kjøring til inngangsporten. Fra inngangsporten til man er nede i krateret tar det rundt 1 time. Det er asfalt helt frem til gaten, men etter man har kjørt inn porten til Ngorongoro Conservation Area er det safarikjøring på grusveier og man får sine første dyreopplevelser. 

Safari i Ngorongoro kombineres vanligvis med safari i Tarangire Nasjonalpark, Lake Manyara Nasjonalpark og/eller Serengeti Nasjonalpark.

Planlegger man å avslutte ferien med badeferie på Zanzibar kan man fly fra Lake Manyara Airstrip eller kjøre tilbake til Arusha for så å fly til Zanzibar. Rimeligste billetter finner man fra Arusha Airport 

Avslutter man safarien i Serengeti og skal videre til Zanzibar eller en av de andre øyene anbefaler vi at dere flyr direkte til Zanzibar fra Serengeti fremfor å kjøre 8-9 timer tilbake til Arusha for så å fly til Zanzibar.  Det går daglig flyvninger fra de fleste flystriper i Serengeti.

Lodger og camper på kraterkanten

På selve kraterkanten er det ikke mange camper og lodger. Nede i selve krateret finnes det ingen overnattingsmuligheter. Kraterbunnen er kun åpen for dagsbesøk mellom kl.06:00 – 18:00. 
Selve safariopplevelsen vil ikke være anderledes om man bor på en 3* camp eller en 5* luksuslodge. 
Det er en ekstra kostnad å bo på lodgene som ligger på kraterkanten. Ønsker man ikke å bruke for mye penger på overnatting kan campene og lodgene i Karatu by være et godt alternativ. Fra Karatu til man er nede i krateret vil det gå rundt 2 – 2,5 timer, inkl stopp ved inngangsporten. 

Her er en liste over campene og lodgene vi samarbeider med i Ngorongoro. 

3 stjerners

Rhino Lodge (har ikke utsikt utover krateret)

4 stjerners

Ngorongoro Wildlife Lodge
Ngorongoro Sopa Lodge
Ngorongoro Serena Lodge 
Pakulala Safari Camp

5 stjerners

&Beyond Ngorongoro Crater Lodge
Sanctuary Ngorongoro Crater Camp
Lamela Ngorongoro Tented Camp