Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Fra bloggen

Reise til Afrika med barn og ungdommer

En reise med på safari til Afrika er nok en drøm for mange familier.
Selv har vi vært så heldige at vi gjennom jobben vår har fått tatt med oss våre 3 barn til Kenya flere ganger.

Pappa (David) bodde 11 år i Kenya og Tanzania som barn, og har også en stor drøm om å flytte «hjem» igjen en gang i fremtiden. Inntil videre må han ta til takke med sine årlige opplevelsesreiser.

Start med en reisespesialist
Det viktigste vil være planlegge reisen sammen med en reisespesialist som kjenner destinasjonen, som har reist med barn og som kan foreslå løsninger som passer deres behov.

En reise til Afrika planlegger man som regel i god tid før avreise. De fleste av våre gjester booker reisen sin mellom 6 – 10 mnd før avreise.

Valg av reisemål
De fleste av våre destinasjoner i Afrika kan enkelt tilpasses barn og ungdommers behov.
Nairobi i Kenya kan f.eks friste med elefantbarnehjem og sjiraffsenter. I Tanzania kan vi ta dere bak turistfasaden hvor dere får møte lokale familier og lære om deres kultur og dagligdagse liv.
Noen aktiviteter som gorillasafari og sjimpansesafari i Uganda er det aldersgrense på, man må da være 15 år for å delta på disse aktivitetene.
Sør-Afrika kan friste med akvarier, hvalsafari, spesialparker og shopping.

Det kan være vanskelig å velge hva man skal gå for og man kan fort ende med å booke en reise som ikke passer for barn og unge.

Transport
Man trenger ikke å besøke 4-5 ulike parker for å få en helt uforglemmelig safariopplevelse! Ofte kan en eller to parker være mer enn nok. Ved å besøke flere parker vil det naturlig nok være mye av tiden som går bort i transport.

Bruk heller god tid på få destinasjoner og la barna få styre når dere skal ut på safari og når dere bare skal slappe av i bassenget!

Et av de beste rådene vi kan gi er å ha en privat safaribil. Når man reiser med barn så ikke del safaribil med andre turister. Det kan skape «kjipe» situasjoner. Betal heller hva det koster for å ha en egen bil med guide.

Overnatting
Vel en lodge eller en camp hvor barna er velkomne og hvor de kan skape gode minner! Bo sentralt, nært parken og unngå å ha lange kjøreetapper for å komme dit hvor det er dyr. Flere familievennlige lodger og hoteller har egne aktiviteter for barn, underholdning på kvelden og lekerom for de aller minste.
For ungdommen kan det kanskje være stas å ha «all inclusive» og drikke hvor mye brus de ønsker.

Safari med badeferie
Etter en safariopplevelse kan det være godt å roe seg ned og la opplevelsene synke inn. I Øst Afrika kan de fleste land kombineres med stranddestinasjonene Zanzibar, Mafia Island, Pemba Island, Mombasa, Malindi og Lamu.
Man kan også fly til f.eks Seychellene eller Mauritius.