Helgetur til Aberdeen

Det var på tide å komme seg utenlands!

Årets julehandeltur gikk i år til Aberdeen! Selv om vi jobber med reiseliv så er det alltid spennende om vi har fått med oss alle reglene og papirene som skal fylles ut! Aberdeen ble valgt fordi det er kun en kort flytur fra Stavanger. Fra Stavanger går det daglig flere flyvninger både med SAS og Widerøe, så da var det bare å få barnevakt, booke fly og komme seg vestover.
Flytruen tar kun 1 time og 15 minutter og flyplassen ligger kun en kort taxi tur fra sentrum av Aberdeen. Taxi koster rundt 20 pund.
Denne gangen bor vi på Residence Inn by Marriot like ved Union Street som er hovedgata i byen. Det er nå fra midten av november også tivoli og julemarked like ved hotellet.
Fint hotell men som på de fleste britiske hoteller så er ikke frokosten så mye å skryte av.

Reise til UK under pandemien

Det var utrolig enkelt å komme seg inn i UK når vi først hadde fylt ut de rette dokumentene på nettet.
Det første vi gjorde var å bestille en “Day 2 test” av Better2Know på nett. Testen ble sendt til hotellet og skulle tas på dag 2, altså søndagen. For å slippe å risikere å bli sittende i Skottland dersom den var positiv ventet vi til vi var hjemme i Stavanger igjen før vi tok testen.
Da testen var bestilt fikk vi et “Passenger Locator Number” som vi opplyste om i Passenger Location Form som også er obligatorisk å fylle ut tidligst 48 timer før avreise.
Så lenge man er fullvaksinert trenger man ikke å være i karantene ved ankomst UK. Vi printet ut dokumentene som vi viste ved innsjekk i Stavanger. Ved ankomst Aberdeen trengte vi kun å vise pass.

Shopping i Aberdeen

Å bo nært Union Street vil være en fordel når man besøker Aberdeen. Det er i denne gata man finner de store kjedene, kjøpesentre, butikker og restauranter.
Shopping er nødvendigvis ikke billigere enn i Norge, men det kjekke er at man finner ting som ikke selges i Norge. Union Square er det største kjøpesenteret i Aberdeen, det ligger en liten gåtur fra Union Street.

Restauranter

Selv er vi glade i asiatisk mat, så det ble lunsj på Wagamama og middag på Yorokobi by CJ som er anbefalt av Michelin. Her må man booke bord dersom man ønsker å spise her.
Ellers er det mange små koselige cafeer hvor man kan få kjøpt seg en kopp kaffe og en god scones. Google litt rundt og finn anbefalte steder, man kan fort få seg en hyggelig matopplevelse.

Alt i alt hadde vi en kjempekjekk reise til Aberdeen! Planlegger du en reise til UK og har spørsmål ang innreise, covidtester og papirer? Spør gjerne!