Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Kenya

Nå er tiden inne for å planlegge din første drømmereise etter korona!
✔️Vi gir pris basert på hvor mange dere er og når dere ønsker å reise.
✔️Ingen bindende bestilling før myndighetene gir OK for å reise.
✔️Ingen depositum
✔️Gratis endring av program og datoer

Kenya er et av de mest kjente safarilandene i Afrika og er nok mest kjent for det spektakulære reservatet Masai Mara National Reserve. Masai Mara er stedet hvor hvor man kan oppleve 1,5 millioner gnu og rundt 500.000 sebraer vandre over slettene og krysse elvene i perioden juni – september hvert år.

I tillegg til at Nairobi er en kjent handelssentrum som tiltrekker seg mye businessfolk er også landet kjent for sine gode safari muligheter. I tillegg til flotte safariparker har også Kenya en fantastisk kyst! Fra uberørte Lamu hvor eneste fremkomstmiddel er esel og kjerre til luksuriøse resorter i Malindi, Watamu, Mombasa og Diani.

Kenya er mest kjent for

Safariparken Masai Mara National Reserve
Mt. Kenya – Afrikas nest høyeste fjell 5 199 moh
Diani Beach – en av Afrikas vakreste strender
Historisk Lamu
Safariparker og reservater
Nairobi – Afrikas metropol

Beste årstid å besøke Kenya

Med sine varierte aktiviteter er Kenya en veldig god helårsdestinasjon. 

Januar – mars er en god å varm tid å besøke Kenya. 

April og mai blir kalt “green season”. Det er dette som også kalles “den store regntiden”. Her varierer det fra korte, kraftige regnskurer til flere timer med regn. Ofte gode priser på camper og lodger. Ikke alle veier i parkene er kjørbare på denne årstiden, men dyrene trekker mot hovedveiene for å unngå mye vann. Sjansen for store safariopplevelser er absolutt tilstede. 

Juni – oktober er også tørketid, men også “vinter” i Øst-Afrika. Det kan by på kjølige morgener og kvelder, da særlig steder som Nairobi som ligger på rundt 1800 moh.
Kommer man ut i august – oktober er dette den tørreste tiden og ofte den beste tiden å bestige Mt. Kenya.

Migrasjonen av gnu og sebra trekker inn til Masai Mara fra Serengeti. Skal man ha de beste safariopplevelsen Afrika har å by velger man å dra til Masai Mara National Reserve i juli – september. 

Gnuflokk i Masai Mara – også kalt «den store migrasjonen»

November og starten av desember kalles «den lille regntiden», ofte med kraftige men korte regnskurer på ettermiddagen. Gode safariopplevelser.