Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Familiesafari i Kenya

En reise til Kenya passer hele familien! Å reise med barn krever litt mer tilrettelegging og aktiviteter som de vil huske tilbake på i mange år! Å få oppleve sjiraffsenteret og elefantbarnehjemmet i Nairobi er en stor opplevelse for både små og store.

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.

Reiseforslag

Denne reisen gir veldig gode safariopplevelser hele året, likevel må vi trekke frem juni – oktober som den aller beste perioden, da er migrasjonen som består av rundt 1,5 millioner gnu og 500 000 sebraer er i Masai Mara.
April og mai betegnes som regntid, også kalt «green season». Reiser man i denne perioden kan man oppnå god pris, men en må også ta høyde for at det kan regne en god del.

Dag 1 – Avreise fra Norge

Avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i din henvendelse til IWannaGo.

Dag 2 – Ankomst Nairobi

Ved ankomst Jomo Kenyatta Int. Airport går dere gjennom passkontrollen hvor dere kjøper visum. Dere henter deretter bagasjen og går gjennom tollen. På utsiden av bygningen blir dere møtt av deres guide som står med navneskilt. Fra flyplassen går turen til hotellet i utkanten av Nairobi. På hotellet blir det en gjennomgang av programmet sammen med vår representant i Kenya.

Hotell: Tamarind Tree Hotel

Dag 3 – Elefantbarnehjem og sjiraffsenter

Nyt en god frokost på hotellet før avgang til Elefantbarnehjemmet kl. 09:30. Elefantbarnehjemmet er kun åpent mellom kl. 11:00 – 12:00.
Å høre fortellingene om de ulike elefant kalvene og å være så nær dem er en spesiell opplevelse man sent vil glemme. Dette er elefanter som er funnet forlatt eller moren er skutt av krypskyttere. De blir tatt inn til senteret og har passere som er med dem 24 timer i døgnet.
Målet er å reintrodusere dem til å klare seg selv ute i villmarken.

Det vil være mulighet for å adoptere en elefantbaby for dem som ønsker å støtte prosjektet.

Etter besøket på elefantbarnehjemmet kjører dere til sjiraffsenteret. Sjiraffene man møter her er arten Rothschild sjiraff. De er sterkt truet og i 2016 fantes det kun 1 669 sjiraffer igjen av denne arten.
Hovedformålet med sjiraffsenteret er å utdanne kenyanske skolebarn om Kenyas dyreliv og natur. I tillegg gir de turister mulighet til å komme nært noen av verdens høyeste dyr.
Man får mate sjiraffene, dette er stas for små og store.

Hotell: Tamarind Tree Hotel
Måltider: Frokost og lunsj

Dag 4 – Nairobi – Masai Mara National Reserve

Tidlig frokost før utsjekk og avreise til Masai Mara. Dere kjører gjennom utkanten av Nairobi på vei mot byen Limuru. Fra Limuru kjører dere mot Rift Valley. Dere gjør et kort stopp på et utsiktspunkt og får sett utover slettene nede i Rift Valley. Når dere kommer ned i Rift Valley går turen forbi vulkaner, store korn- og maisåkrer og små landsbyer.
Dere ankommer lodgen ved lunsjtider.
Klokken 15:00 kjører dere ut på deres første «gamedrive» på jakt etter «the big 5».

Lodge: Basecamp Masai Mara
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 og 6 – Safaridager i Masai Mara National Reserve

Disse safaridagene brukes sammen med deres engelsktalende safariguide, han er også sjåfør fra dere lander i Kenya til dere flyr til kysten.
Den ene dagen anbefaler vi at dere spiser frokost på lodgen, for så å kjøre ut på heldagsafari med pikniklunsj. Dere kan da bruke tid på å kjøre til andre steder i parken og kanskje en tur til Tanzaniagrensen.
En av dagene anbefaler vi morgensafari og ettermiddagssafari med varm lunsj på lodgen.
Hvordan dere ønsker å disponere disse dagene er selvsagt helt opp til dere.
Bilen og sjåføren står til deres disposisjon.

Lodge: Basecamp Masai Mara
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 – Til Lake Naivasha

Dere spiser en tidlig frokost før utsjekk og avreise. Turen går gjennom masaienes hovedstad Narok, gjennom store åkere og forbi vulkanske fjell.
Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Etter lunsj blir dere tatt med til båten som tar dere ut på en flott båttur på Lake Naivasha. Her er det et yrende dyreliv og du kommer nært flodhestene som lever i sjøen.
Dere går også i land på halvøya Crescent Island hvor dere får en guidet gåsafari blant de ville dyra.

Lodge: Lake Naivasha Sopa Resort
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 – Til Zanzibar / Diani Beach / Malindi / Lamu

Zanzibar
Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 45 minutt

Øya er en av de mest populære strand destinasjonene i Afrika. Zanzibar er en del av Tanzania. Øya byr på mye historie, kultur, matopplevelser og spennende utflukter. Man finner overnattingssteder i alle priskategorier og alle standarder.
Vi anbefaler å starte oppholdet på Zanzibar med et par netter i Stone Town. Bli med på en guidet tur i Stone Town, spis en god middag på Emerson on Hurumzi og besøk kjempeskilpaddene på Prison Island.
Etter noen dager her er du klar for stranden og avslapping.

Diani Beach (Mombasa)
Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 15 minutt
Diani Beach er kanskje den vakreste stranda man finner i Kenya. Lange og kritthvite strender med gode resorter og hoteller. Diani passer godt for både store og små globetrottere som er på jakt etter sol, strand og sjø. Er man klar for utflukter kan et dagsbesøk i Mombasa by være en spennendeog opplevelsesrik. En heldagsutflukt til Kisinte Island med snorkling, lunsj og kultur, samt et besøk til slavehulene i Shimoni er også å anbefale for ungdommer og voksne.

Malindi og Watamu
Flytid fra Nairobi: ca. 1 time
Malindi er en kystby ca 120 km nord for den mer kjente byen Mombasa. Her finner du noen gode og rimelige resorter som passer for store og små. Her er det færre turister. Området rundt Malindi byr på mange kjekke aktiviteter som havfiske, snorkling, lunsj på sandbanker og historiske steder som Gede Ruins.

Lamu
Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 45 minutt (mellomlanding i Malindi)
Lamu er destinasjonen for deg som ønsker små hoteller, historie, kultur og nærhet til lokalbefolkningen. Når man lander på Manda Airport går man ned til brygga hvor båten tar deg til hotellet på Lamu. Det finnes få biler på øya, så skal man frakte varer og bagasje er det med esel og kjerre. Er du på jakt etter en unik kystopplevelse utenom de vanlige strand destinasjonene legger du turen til Lamu!

Dag 8 til 12 – Kystopplevelser

Nå nyter du den gjestfrie kystkulturen folkene i Øst Afrika byr på. Dra på utflukter som snorkling, matopplevelser, krydderfarmer eller sunsetcruise på en lokal Dhow. Hver destinasjon bry på ulike opplevelser og det finnes noe for enhver smak.

Dag 13 – Hjemreise

Det er tid for hjemreise. I god tid før flyavgang blir dere hentet av sjåfør og kjørt til flyplassen.

Dag 14 – Ankomst Norge

Dere ankommer Norge etter flotte og opplevelsesrike dager i Afrika! Velkommen hjem!

Nyttig informasjon

Inkludert i reisen

 • Privat safaribil med engelsktalende sjåfør
 • 2 netter på hotell i Nairobi
 • 3 netter på lodge i Masai Mara
 • Safari i Masai Mara Game Reserve i privat safaribil
 • Alle parkavgifter
 • 1 natt på lodge ved Lake Naivasha
 • Båtsafari på sjøen og gåsafari på Crescent Island
 • Flybillett Nairobi – ønsket kystdestinasjon
 • Flyplasstransfer på  kystdestinasjon
 • 5 netter på kysthotell
 • Alle våre gjester blir meldt inn i AMREF Flying Doctors

Ikke inkludert

 • Flybillett t/r Norge (ønskes pris på dette be om det i henvendelsen)
 • Visum til Kenya, 50 US$ (+ 50 US$ om man velger Zanzibar som kystdestinasjon)
 • Tips
 • Utflukter i egen regi
 • Reiseforsikring

Betingelser og vilkår

Oppgitt pris er «fra» pris, per person, basert på 6 voksne deltakere på 3 dobbeltrom i perioden 01. april – 30. juni. «Fra» prisen inkludere ikke pris på flybilletter t/r Norge. Vennligst oppgi din avreiseflyplass i Norge når du henvender deg for pris på reisen. Ønsker du å booke billetter selv er det viktig at du booker billett til Jomo Kenyatta Int. Airport (NBO) og retur fra Mombasa (MBA), Zanzibar (ZNZ) eller Nairobi (NBO), valg av kyst destinasjon avgjør hjemreiseflyplass.

Send din henvendelse

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.