Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Kilimanjaro via Lemosho Ruten

Lemosho Ruten har de siste årene seilt opp som en av de mest populære rutene på Kilimanjaro. Ruta er kanskje den mest naturskjønne ruten med flotte utsiktspunkter og flott utsikt mot Mt. Meru. De første dagene går man gjennom regnskog og lynglandskap før ruten på dag 3 går sammen med Machame Ruten. Bestigningen via Lemosho Ruten kan gjennomføres på 7 eller 8 dager.

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.

Reiseforslag

Vi har her skissert et turforslag med en akklimatiseringsdag på Kilimanjaro. Å legge inn denne ekstra dagen øker sjansen betraktelig for å nå toppen!
Kilimanjaro kan bestiges hele året, likevel vil vi fraråde å reise i april og mai, dette på grunn av sjansen for mye regn er stor på den tiden av året.
Beste og tørreste tidspunkt å bestige Kilimanjaro er juni til rundt 15. oktober og januar – mars.

Dag 1 – Avreise fra Norge

Avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i din henvendelse til IWannaGo.

Dag 2 – Ankomst Kilimanjaro Int. Airport

Vel fremme på Kilimanjaro Int. Airport blir man møtt av sjåføren som tar dere til hotellet som ligger en liten times kjøring fra flyplassen. Slapp av etter en lang reise, nyt solnedgangen og hør de flotte siriss lydene som starter etter mørkets frembrudd.

Lodge: Osiligilai Maasai Lodge

Dag 3 – Møte med guidene og grilling ved Maji Chemka

Etter frokost kommer deres Kilimanjaroguider til hotellet og går gjennom programmet for de neste dagene. Et hyggelig møte hvor dere blir kjent og danner grunnlaget for en hyggelig bestigning av Kilimanjaro.
Etter møtet går turen til Maji Chemka, Kilimanjaros varme kilder. Her er det asurblått vann som holder god badetemperatur hele året. Vi sender med en kokk som tryller frem gode retter dere kan nyte utover ettermiddagen.

Lodge: Osiligilai Maasai Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 – Starte bestigningen – Londorosi Gate – Mti Mkubwa Camp

Fra hotellet går turen med bil til Londorosi Gate som ligger på rundt 2250 m.o.h. Kjøreturen tar rundt 2,5 timer. På gaten blir det registrering, veiing av bagasjen og fotografering før dere slipper inn gjennom porten og starter turen gjennom regnskogen mot første camp, Mti Mkubwa. Mti Mkubwa betyr «det store treet».  Campen ligger på rundt  2700 moh. Det er stor sjanse for at man får oppleve nedbør gjennom regnskogen, så ha gode sko og regnponcho/regnklær lett tilgjengelig i dagstursekken. Dagens etappe er på rundt 7 kilometer og tar ca. 3,5 timer. Vel fremme på campen har crewet satt opp campen og dere nyter en god middag før dere kryper inn for en god natt søvn.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 5 – Mti Mkubwa Camp – Shira Camp 1

Frokosten serveres i campen og rundt kl. 0800 går turen videre oppover og ut av regnskogen. Etter en liten time gange går dere ut av regnskogen og inn i nytt og og spennende landskap med høyvokst lyng, lobelia på 2 meter og kjempesvineblom. Utsikten åpner seg og man får en fantastisk 180 graders utsikt mot Londorosi Gate og 60 km sørvest ligger Mt. Meru som strekker seg opp 4566 moh. Ved ankomst Shira Camp 1 blir man belønnet med en fantastisk utsikt mot Kibo og en flott solnedgang over Mt. Meru. Dagens etappe er på rundt 8 km og tar 4-5 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 – Shira Camp 1 – Moir Hut Camp

Etter frokost setter dere kursen mot Moir Hut Camp som ligger nordøst på Shira platået. Shira er faktisk et av de høyestliggende platåene på jorda! Dagens etappe tar 5-6 timer over et lett terreng. For å få en god akklimatisering anbefales en rolig tur til Moir Peak som ligger på 4400 moh. Middag serveres i campen. Dagens etappe er på rundt 11 km og tar 5-6 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 – Moir Hut Camp – Barranco Camp

I dag møtes Lemosho Ruten og Machame Ruten. Etter 3-4 timers gange over den alpine ørkenen ankommer dere Lava Tower – et fremtredende landemerke på 4600 moh. I dag serveres varm lunsj før dere setter kursen nedover til Barranco Camp som ligger på 3900 moh. Passeringen ved Lava Tower er en prøve på hvordan kroppen din behersker høyden. Det er en god akklimatiseringsdag hvor man vandrer høyt og sover lavt. Dagens etappe er på rundt 11 km og tar rundt 6-7 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 – Barranco Camp – Karanga Camp

Dagens etappe starter med å bestige Barranco Wall, også kalt «Breakfast Wall». Dette kan for mange være en tøff start på dagen, men ta det rolig så vil det være overkommelig for alle. Når man er kommet på toppen av Barranco Wall er man på 4200 moh. Turen går nå videre mot Karanga Camp hvor crewet venter dere med varm lunsj. Ettermiddagen brukes til å slappe av og samle krefter. En tur opp i høyden vil være viktig for akklimatisering. Dagens etappe er på 6 km og tar 3-4 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9 – Karanga Camp – Barafu Camp

Etter en god frokost i campen går turen mot «base camp», Barafu Camp som ligger på 4640 moh. Man ankommer campen ved lunsjtider, det serveres i dag varm lunsj. Resten av ettermiddagen slapper man av, gjør siste forberedelser før nattas strabasiøse etappe, toppstøtet starter ved midnatt.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10 – Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp

Rundt midnatt vekkes du av guidene og gjør deg klar til avgang. Nå er tiden inne for å ha fokus på seg selv, det er guidens oppgave å motivere den enkelte i gruppen. Det er bratt, hardt og slitsomt, dette er den hardeste etappen, både mentalt og psykisk. Ved soloppgang når man det første målet, Stella Point som ligger 5756 moh. Etter en kort hvil fortsetter turen mot reisens mål, Uhuru Peak som ligger på 5895 moh. Turen fra Stella Point til Uhuru Peak tar 1 – 1,5 timer.
Nyt opplevelsen med å stå på toppen! Turen går så ned tilbake til campen og videre til Mweka Camp hvor dere tilbringer siste natten på fjellet.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11 – Mweka Camp – Mweka Gate

Etter deres siste frokost på fjellet går dere videre ned fra fjellet, gjennom regnskogen til Mweka Gate hvor dere blir hentet på gaten og tatt med til kontoret vårt for en fest med crewet. Dere blir så kjørt til lodgen.

Lodge: Pink Flamingo Boutique Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 12 – Hjemreise

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.

Dag 13 – Ankomst Norge

Dere ankommer Norge med mange gode minner i bagasjen!

Tilleggspakker

Å kombinere Kilimanjaro med noen dager på safari og/eller avslappende dager på stranden er en drøm! Tanzania har noen av de beste villmarksområdene i Afrika! Spør oss om pris!

Safari

Tanzania har noen av de beste safariparkene man kan finne i Afrika!
Ønsker man en kort safari Tarangire nasjonalpark, Lake Manyara nasajonalpark eller Ngorongoro krateret være ypperlige parker for en to dagers safari.
Ønsker man en lenger safari kan vi anbefale safari i Serengeti nasjonalpark.
Vi skreddersyr opplevelsen ut fra budsjett og ønsker!

Zanzibar

Fra Kilimanjaro Airport tar det rundt 1 time og 20 minutter å fly til krydderøya Zanzibar. Å slappe av på stranden etter harde dager på fjellet er vel fortjent! Her finnes hoteller i alle prisklasser! Vi skreddersyr opplevelsen ut fra budsjett og ønsker!

 

Nyttig informasjon

Bestiller du tur gjennom IWannaGo har du/dere et privat team på fjellet. Teamet består av hovedguide, hjelpeguider, kokk og bærere. Vi ettersender forsyninger slik at dere har ferske grønnsaker og kjøtt under hele bestigningen.

For oss i IWannaGo er det viktig at de ansatte har gode arbeidsvilkår, med dette menes at de blir betalt over tariff, at de har gode telt og at det også lages mat til dem på fjellet! Våre bærere er medlem av KPAP – The Kilimanjaro Porters Assistance Project. For oss stilles det ekstra krav for å sikre at bærernes arbeidsvilkår er gode!

Priser

Prisen variere ut fra hvor mange dere er som ønsker å bestige og hvilket tilleggsprogram dere ønsker. Send oss en henvendelse så setter vi opp et detaljert program og pris basert på deres ønsker.

Tips til crew

Å tipse crewet etter bestigningen er vanlig og forventet. Dette gjøres på festen dere har etter bestigning. Vanlig tips til crew er 200 US$- 300 US$ per deltaker. Dette gis til hovedguiden og crewet deler dette mellom seg.

Inkludert i reisen

 • Flybillett t/r Norge – informer om ønsket utreiseflyplass i henvendelsen
 • Privat flyplass transfer i Tanzania
 • 2 netter på hotell i Moshi før bestigning
 • 1 natt på hotell i Moshi etter bestigning
 • Lunsj og bading i Maji Chemka
 • 8 dager/ 7 netter bestigning via Lemosho Ruten
 • Overnatting i gode fjelltelt
 • Eget crew – guider, kokk og bærere
 • Alle måltider

Ikke inkludert i reisen

 • Visum til Tanzania – 50 US$ per person
 • Tips til crew, 200 – 250 US$
 • Utflukter i egen regi
 • Reiseforsikring

Send din henvendelse

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.