Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Machame ruten med safari og Zanzibar

En flott reise for deg som drømmer om å oppleve noe av det beste Tanzania har å by på. Kombiner bestigningen av Kilimanjaro med en opplevelsesrik safari og avslappende dager på Zanziabr er absolutt å anbefale I detter forslaget har vi lagt inn parkene Lake Manyara og Ngorongoro, men ettersom vi skreddersyr alle våre reiser kan vi tilpasse din reise ut fra ønsker, budsjett og behov.

Machame ruten kan gjennomføres på 6 dager/5 netter eller man kan legge til en akklimatiseringsdag slik at man øker sjansen for å nå toppen. Turen blir da 7 dager/6 netter.

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.

Reiseforslag

Vi har her skissert et turforslag med en akklimatiseringsdag på Kilimanjaro. Å legge inn denne ekstra dagen øker sjansen betraktelig for å nå toppen!
Kilimanjaro kan bestiges hele året, likevel vil vi fraråde å reise i april og mai, dette på grunn av sjansen for mye regn er stor på den tiden av året.
Beste og tørreste tidspunkt å bestige Kilimanjaro er juni til rundt 15. oktober og januar – mars.

Dag 1 – Avreise fra Norge

Avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i din henvendelse til IWannaGo.

Dag 2 – Ankomst Kilimanjaro Int. Airport

Vel fremme på Kilimanjaro Int. Airport blir man møtt av sjåføren som tar dere til hotellet som ligger en liten times kjøring fra flyplassen. Slapp av etter en lang reise, nyt solnedgangen og hør de flotte siriss lydene som starter etter mørkets frembrudd.

Hotell: Pink Flamingo Boutique Hotel

Dag 3 – Møte med guidene og grilling ved Maji Chemka

Etter frokost kommer deres Kilimanjaroguider til hotellet og går gjennom programmet for de neste dagene. Et hyggelig møte hvor dere blir kjent og danner grunnlaget for en hyggelig bestigning av Kilimanjaro.
Etter møtet går turen til Maji Chemka, Kilimanjaros varme kilder. Her er det asurblått vann som holder god badetemperatur hele året. Vi sender med en kokk som tryller frem gode retter dere kan nyte utover ettermiddagen.

Hotell: Pink Flamingo Boutique Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 – Starte bestigningen – Machame Camp

Etter frokost på hotellet kjører dere til Machame gate som ligger på rundt 1800 moh. Vel fremme på gaten blir det registrering, veiing av bagasje og fotografering før dere slipper gjennom porten og starter på turen gjennom regnskogen mot Machame Camp som ligger på rundt 3000 moh.
Man må regne med litt regn denne dagen, så ha gode sko og regnponcho/regnklær lett tilgjengelig i dagstursekken.
Dagens etappe er på rundt 11 km og tar fra 5-7 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 – Machame Camp – Shira Camp

Frokosten serveres i campen og turen går nå videre ut  av regnskogen og gjennom myr og lyng terreng mot Shira Cave og opp til Shira Camp som ligger på rundt 3850 m.o.h. Fra campen er det storslått utsikt mot Kibo, Shira Ridge og «søsterfjellet» Mt. Meru som strekker seg 4565 m.o.h. Dagens etappe er på ca. 6 km og tar 4-5 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 – Shira Camp – Barranco Camp

Dagens etappe er på rundt 11 kilometer og man bruker 6-7 timer. Dere spiser frokost på i campen før dere setter kursen mot Barranco Camp. Ruten tar dere opp til Lawa Tower som ligger på rundt 4 600 m.o.h før man går ned igjen til campen som ligger på 3 950 m.o.h.
Dette er en god akklimatiseringsdag ettersom man «vandrer høyt og sover lavt». De fleste vil nok merke både hodeverk og kvalme, men etter en god middag og en god natt i campen forsvinner plagene for de fleste.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 –  Barranco Camp – Karanga Camp

Frokosten nytes i campen før dere setter kursen mot Karanga Camp. Noe av det første som møter dere på dagens etappe er Barranco Wall, også kalt «breakfast wall». En stigning på rundt 250 høydemeter.
Dagens etappe er på rundt 5 km og man ankommer campen ved lunsjtider. Nyt ettermiddagen og ta en liten tur opp i høyden for akklimatisering.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 –  Karanga Camp – Barafu Camp

Etter frokost går dere videre fra Karanga Camp til Barafu Camp som ligger på rundt 4700 m.o.h. Dette er «basecamp» for denne ruten og det er her dere starter bestigningen på toppnatten. Dere ankommer campen ved lunsjtider, her blir en varm lunsj servert. Ettermiddagen brukes til avslapping og det er tidlig i seng etter middag og klargjøring for siste etappe mot Uhuru Peak.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9 –   Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp

Like over midnatt blir dere vekket og gjør dere klar for siste etappe.
Det blir en lang og hard natt på vei mot Uhuru Peak. Gå sakte, følg guidens instrukser og ta tiden til hjelp. Ved soloppgang når dere Stella Point som ligger på  5745 m.o.h. Etter en kort pause på kraterkanten går turen videre mot drømmen, Uhuru Peak som lgger på 5895 m.o.h. Det tar mellom 1 – 2 timer fra Stella Point til Uhuru Peak.
Nyt minuttene på toppen før dere snur og setter kursen tilbake til basecamp. Etter lunsj og avslapping går turen videre til Mweka Camp for middag og overnatting.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10 –  Mweka Camp – Mweka Gate – Moshi

Frokosten serveres i campen før dere går nedover gjennom regnskogen og til Mweka Gate. Turen går så videre til vårt kontor for en liten feiring med crewet før dere blir kjørt til hotellet.

Hotell: Pink Flamingo Boutique Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11 –  Safari i Lake Manyara nasjonalpark

Fra hotellet utenfor Moshi kjører dere til Lake Manyara nasjonalpark som ligger nede i selve Rift Valley.
Lake Manyara Nasjonalpark er en liten park på 330 km2 som ligger nede i Tanzanias del av Rift Valley. Selve sjøen utgjør ca 220 km2 av parken.
Nasjonalparken er en naturskjønn perle som Ernest Hemingway lovpriste som noe enestående vakkert, «det vakreste jeg hadde sett i Afrika».
Parken ble opprettet i 1960 på grunn av sitt spesielle naturmiljø med Manyarasjøen og omkringliggende skoger og savanne landskap.
Lake Manyara strekker seg 50 km langs bunnen av den 600 meter høye Rift Valley forkastning.

Lake Manyara er et mikrokosmos av tanzaniansk natur og tanzaniansk safariopplevelse med frodig jungelaktig skog, savanne, ferskvann, sodasjø og busklandskap med tørre områder. Denne vekslingen av naturtyper over korte avstander gir mulighet for tilhold av mange dyreslag og fuglearter.

På ettermiddagen kjører dere til lodgen som ligger i utkanten av byen Karatu.

Lodge: Farm of Dreams Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11 –  Safari i Ngorongoro krateret

Fra lodgen setter dere kursen mot det verdensberømt krateret, Ngorongoro. Det blir en stopp ved inngangsporten til parken for registrering og en stopp på kraterkanten før dere kjører ned i selve krateret. Dere er nå på «gamedrive» som det heter på safarispråket når man kjører rundt i parken på jakt etter dyr. Turen i krateret varer fra 4 – 7 timer, og sjåføren har med pikniklunsj fra lodgen som dere får servert. På ettermiddagen går turen opp av krateret og tilbake til lodgen i Karatu.

Les mer om Ngorongoro Krateret

Lodge: Farm of Dreams Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 12 –  Fly til Zanzibar

Fra lodgen går turen til Arusha Airport og der flyr til Zanzibar. Flyturen tar ca. 1 time og 20 minutt.

Vel fremme blir dere møtt av vår hyggelige sjåfør som tar dere med til Stone Town, gamlebyen i Zanzibar by. Nyt ettermiddagen på egenhånd og på kvelden blir det solnedgang og middag på vakre Emerson on Hurumzi.

Hotell: Emerson Spice
Måltider: Frokost og middag

Dag 13 – Guidet tur i Stone Town – videre til kystresort

Før dere ta farvel med Stone Town blir det en guidet tur om morgenen. Sammen med en lokal guide vandrer dere gjennom bydelen, får lære om øyas kultur, historie og spennende arkitektur.
Etter lunsj blir dere kjørt til strandresorten hvor man kan lade opp batteriene og nyte Det indiske Hav.

Dag 14 til 16 – Strandferie og utflukter

Nyt avslappende dager på resorten eller bruk tiden til å utforske øya. Utflukter man kan være med på er blant annet besøk til krydderfarm, se de røde Kolobusapene i Jozani Forest, dra på snorkletur eller være med på en guidet sykkeltur.

Dag 17 – Hjemreise

Det er tid for hjemreise. I god tid før flyavgang blir dere hentet av sjåføren på resorten og kjørt til flyplassen.

Dag 18 –  Ankomst Norge

Dere ankommer Norge med mange gode minner i bagasjen!