Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Bestig Kilimanjaro via Machame ruten

Machame Ruten, også omtalt som «Whisky Ruten» og er en av de mest populære rutene på Kilimanjaro. Dette er en naturskjønn rute med variert landskap og natur.
Under bestigningen bor man i telt og man har med seg sitt eget crew med guider, bærere og kokk.

Ruten kan gjennomføres på 6 dager/5 netter eller man kan legge til en akklimatiseringsdag slik at man øker sjansen for å nå toppen. Turen blir da 7 dager/6 netter.

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.

Reiseforslag

Vi har her skissert et turforslag med en akklimatiseringsdag på Kilimanjaro. Å legge inn denne ekstra dagen øker sjansen betraktelig for å nå toppen!
Kilimanjaro kan bestiges hele året, likevel vil vi fraråde å reise i april og mai, dette på grunn av sjansen for mye regn er stor på den tiden av året.
Beste og tørreste tidspunkt å bestige Kilimanjaro er juni til rundt 15. oktober og januar – mars.

Dag 1 – Avreise fra Norge

Avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i din henvendelse til IWannaGo.

Dag 2 – Ankomst Kilimanjaro Int. Airport

Vel fremme på Kilimanjaro Int. Airport blir man møtt av sjåføren som tar dere til hotellet som ligger en liten times kjøring fra flyplassen. Slapp av etter en lang reise, nyt solnedgangen og hør de flotte siriss lydene som starter etter mørkets frembrudd.

Hotell: Pink Flamingo Boutique Hotel

Dag 3 – Møte med guidene og grilling ved Maji Chemka

Etter frokost kommer deres Kilimanjaroguider til hotellet og går gjennom programmet for de neste dagene. Et hyggelig møte hvor dere blir kjent og danner grunnlaget for en hyggelig bestigning av Kilimanjaro.
Etter møtet går turen til Maji Chemka, Kilimanjaros varme kilder. Her er det asurblått vann som holder god badetemperatur hele året. Vi sender med en kokk som tryller frem gode retter dere kan nyte utover ettermiddagen.

Hotell: Pink Flamingo Boutique Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 – Starte bestigningen – Machame Camp

Etter frokost på hotellet kjører dere til Machame gate som ligger på rundt 1800 moh. Vel fremme på gaten blir det registrering, veiing av bagasje og fotografering før dere slipper gjennom porten og starter på turen gjennom regnskogen mot Machame Camp som ligger på rundt 3000 moh.
Man må regne med litt regn denne dagen, så ha gode sko og regnponcho/regnklær lett tilgjengelig i dagstursekken.
Dagens etappe er på rundt 11 km og tar fra 5-7 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 – Machame Camp – Shira Camp

Frokosten serveres i campen og turen går nå videre ut  av regnskogen og gjennom myr og lyng terreng mot Shira Cave og opp til Shira Camp som ligger på rundt 3850 m.o.h. Fra campen er det storslått utsikt mot Kibo, Shira Ridge og «søsterfjellet» Mt. Meru som strekker seg 4565 m.o.h. Dagens etappe er på ca. 6 km og tar 4-5 timer.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 – Shira Camp – Barranco Camp

Dagens etappe er på rundt 11 kilometer og man bruker 6-7 timer. Dere spiser frokost på i campen før dere setter kursen mot Barranco Camp. Ruten tar dere opp til Lawa Tower som ligger på rundt 4 600 m.o.h før man går ned igjen til campen som ligger på 3 950 m.o.h.
Dette er en god akklimatiseringsdag ettersom man «vandrer høyt og sover lavt». De fleste vil nok merke både hodeverk og kvalme, men etter en god middag og en god natt i campen forsvinner plagene for de fleste.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 –  Barranco Camp – Karanga Camp

Frokosten nytes i campen før dere setter kursen mot Karanga Camp. Noe av det første som møter dere på dagens etappe er Barranco Wall, også kalt «breakfast wall». En stigning på rundt 250 høydemeter.
Dagens etappe er på rundt 5 km og man ankommer campen ved lunsjtider. Nyt ettermiddagen og ta en liten tur opp i høyden for akklimatisering.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 –  Karanga Camp – Barafu Camp

Etter frokost går dere videre fra Karanga Camp til Barafu Camp som ligger på rundt 4700 m.o.h. Dette er «basecamp» for denne ruten og det er her dere starter bestigningen på toppnatten. Dere ankommer campen ved lunsjtider, her blir en varm lunsj servert. Ettermiddagen brukes til avslapping og det er tidlig i seng etter middag og klargjøring for siste etappe mot Uhuru Peak.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 9 –   Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp

Like over midnatt blir dere vekket og gjør dere klar for siste etappe.
Det blir en lang og hard natt på vei mot Uhuru Peak. Gå sakte, følg guidens instrukser og ta tiden til hjelp. Ved soloppgang når dere Stella Point som ligger på  5745 m.o.h. Etter en kort pause på kraterkanten går turen videre mot drømmen, Uhuru Peak som lgger på 5895 m.o.h. Det tar mellom 1 – 2 timer fra Stella Point til Uhuru Peak.
Nyt minuttene på toppen før dere snur og setter kursen tilbake til basecamp. Etter lunsj og avslapping går turen videre til Mweka Camp for middag og overnatting.

Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10 –  Mweka Camp – Mweka Gate – Moshi

Frokosten serveres i campen før dere går nedover gjennom regnskogen og til Mweka Gate. Turen går så videre til vårt kontor for en liten feiring med crewet før dere blir kjørt til hotellet.

Hotell: Pink Flamingo Boutique Hotel
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 11 –  Hjemreise

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.

Eller forleng oppholdet med noen dager på safari eller noen avslappende dager på Zanzibar.

Dag 12 –  Ankomst Norge

Dere ankommer Norge med mange gode minner i bagasjen!

Tilleggspakker

Å kombinere Kilimanjaro med noen dager på safari og/eller avslappende dager på stranden er en drøm! Tanzania har noen av de beste villmarksområdene i Afrika! Spør oss om pris!

Safari

Tanzania har noen av de beste safariparkene man kan finne i Afrika!
Ønsker man en kort safari Tarangire nasjonalpark, Lake Manyara nasajonalpark eller Ngorongoro krateret være ypperlige parker for en to dagers safari.
Ønsker man en lenger safari kan vi anbefale safari i Serengeti nasjonalpark.
Vi skreddersyr opplevelsen ut fra budsjett og ønsker!

Zanzibar

Fra Kilimanjaro Airport tar det rundt 1 time og 20 minutter å fly til krydderøya Zanzibar. Å slappe av på stranden etter harde dager på fjellet er vel fortjent! Her finnes hoteller i alle prisklasser! Vi skreddersyr opplevelsen ut fra budsjett og ønsker!

Nyttig informasjon

Bestiller du tur gjennom IWannaGo har du/dere et privat team på fjellet. Teamet består av hovedguide, hjelpeguider, kokk og bærere. Vi ettersender forsyninger slik at dere har ferske grønnsaker og kjøtt under hele bestigningen.

For oss i IWannaGo er det viktig at de ansatte har gode arbeidsvilkår, med dette menes at de blir betalt over tariff, at de har gode telt og at det også lages mat til dem på fjellet! Våre bærere er medlem av KPAP – The Kilimanjaro Porters Assistance Project. For oss stilles det ekstra krav for å sikre at bærernes arbeidsvilkår er gode!

Priser

Prisen variere ut fra hvor mange dere er som ønsker å bestige og hvilket tilleggsprogram dere ønsker. Send oss en henvendelse så setter vi opp et detaljert program og pris basert på deres ønsker.

Tips til crew

Å tipse crewet etter bestigningen er vanlig og forventet. Dette gjøres på festen dere har etter bestigning. Vanlig tips til crew er 200 US$- 300 US$ per deltaker. Dette gis til hovedguiden og crewet deler dette mellom seg.

Inkludert i reisen

 • Flybillett t/r Norge – informer om ønsket utreiseflyplass i henvendelsen
 • Privat flyplass transfer i Tanzania
 • 2 netter på hotell før bestigning
 • 1 natt på hotell etter bestigning
 • Lunsj og bading i Maji Chemka
 • 7 dager/6 netter bestigning via Machame Ruten
 • Overnatting i gode fjelltelt
 • Eget crew – guider, kokk og bærere
 • Alle måltider

Ikke inkludert i reisen

 • Visum til Tanzania – 50 US$ per person
 • Tips til crew, 200 – 250 US$
 • Utflukter i egen regi
 • Reiseforsikring

Send din henvendelse

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.