Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Storsafari i Kenya

Å kombinere flere safariparker og ulike steder i Kenya gir et rikt innblikk i ulike naturtyper, ulike dyrearter og folkegrupper. Å starte med parkene i nordlige deler av Kenya gir deg muligheter til å se arter som kun finnes her.
Masai Mara er selvsagt kronen på verket med mengder av dyr! Denne reisen tar deg til Samburu, Aberdare, Lake Naivasha og Masai Mara.

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.

Reiseforslag

Denne reisen kan gjennomføres hele året. Likevel er beste tid å gjennomføre reisen i månedene juni – oktober, da migrasjonen som består av rundt 1,5 millioner gnu og 500 000 sebraer er i Masai Mara.
April og mai betegnes som regntid, også kalt «green season». Reiser man i denne perioden kan man oppnå god pris, men en må også ta høyde for at det kan komme endel regn.

Dag 1 – Avreise fra Norge

Avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i din henvendelse til IWannaGo.

Dag 2 – Ankomst Nairobi

Ved ankomst Jomo Kenyatta Int. Airport går dere gjennom passkontrollen hvor dere kjøper visum. Dere henter deretter bagasjen og går gjennom tollen. På utsiden av bygningen blir dere møtt av deres guide som står med navneskilt. Fra flyplassen går turen til hotellet i utkanten av Nairobi. På hotellet blir det en gjennomgang av programmet sammen med vår representant i Kenya.

Hotel: Tamarind Tree Hotel 

Dag 3 – Nairobi – Samburu National Reserve

Etter en tidlig frokost på hotellet sjekker dere ut og setter kursen nordover mot Samburu National Reserve. Nyt kjøreturen gjennom ananasplantasjene, forbi Mt. Kenya og over høylandet. Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Dere sjekker inn, spiser lunsj og ca. kl 15:00 kjører dere ut på deres første «game drive» som safarien kalles i Kenya. Etter noen timers safari returnerer dere tilbake til lodgen for en dusj og en god middag før sengetid etter en lang dag. Nye opplevelser venter neste dag.

Lodge: Samburu Intrepids Camp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 – Safari Samburu National Reserve

Etter en tidlig frokost kjører dere ut på en halvdagssafari på jakt de ville dyrene i Samburu. Spør man en safariguide i Kenya vil de ofte si at Samburu er deres favorittpark! Parken har godt med kattedyr i tillegg har de en del arter som man kun finner her i området. Blant annet sjiraffantiloper, grevysebraer, oryxantiloper, nettsjiraffer og somaliastrutsen, disse kalles ofte «Samburu Big 5». Ellers finner man de mest vanlige dyrene som elefanter, bøfler, flodhester, antiloper, bavianer, gaseller, impalaer og apekatter. Dere returner tilbake til lunsj før det igjen klokken 15:00 blir en ny «game drive» før kvelden kommer.

Lodge: Samburu Intrepids Camp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 – Til Aberdare nasjonalpark

Etter frokost setter dere kursen mot Aberdare nasjonalpark.
Dere ankommer vakre Aberdare Country Club rundt kl. 12:00. Dere blir ønsket velkommen og spiser en god lunsj med panoramautsikt utover den flotte hagen med eksotiske planter og trær.
Klokken 13:30 kjører dere inn i Aberdare nasjonalpark og sammen med en parkvokter går turen til et av vannhullene hvor du vil få mulighet til å fiske ørret! Skitt fiske!
Senere på ettermiddagen går turen til The Ark hvor dere skal tilbringe natten. Lodgen er designet som Noahs Ark og er bygget med trematerialer. Det er terrasser i alle etasjer og du vil få sett det spennende dyrelivet som besøker vannhullet som ligger like nedenfor bygningen.

Lodge: The Ark
Måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 6 – Til Lake Naivsha, båtsafari og Crescent Island

Etter en tidlig frokost blir det transfer fra The Ark til Aberdare Country Club hvor sjåføren møter dere. Herfra går turen videre til Lake Naivasha. På turen gjøres et stopp på Ekvator og ved Thomson Falls. Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Etter lunsj blir dere tatt med på en flott båttur på Lake Naivasha. Her er det et yrende dyreliv og du kommer nært flodhestene som lever i sjøen.
Dere går også i land på halvøya Crescent Island hvor dere får en guidet gåsafari blant de ville dyra. Dere returnerer så med båten tilbake til lodgen for avslapping og middag på kvelden.

Lodge: Lake Naivasha Sopa Resort
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 – Til Masai Mara National Reserve

Tidlig frokost og utsjekk før avreise til den verdenskjente parken Masai Mara Game Reserve som ligger på grensen til Tanzania og er en forlengelse av Serengeti Nasjonalpark inn i Kenya.
Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Klokken 16:00 kjører dere ute på «game drive» på jakt etter «the big 5». «The big 5» er betegnelsen for løve, elefant, bøffel, neshorn og leopard. Middagen nytes på lodgen om kvelden.

Les mer om Masai Mara National Reserve

Lodge: Basecamp Masai Mara
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 og 9 – Safari i Masai Mara National Reserve

Disse safaridagene brukes sammen med deres engelsktalende safariguide, han fungerer også som deres sjåfør fra dere lander i Kenya til dere flyr hjem til Norge.
Den ene dagen anbefaler vi at dere spiser frokost på lodgen, for så å kjøre ut på heldagsafari med pikniklunsj. Dere kan da bruke tid på å kjøre til andre steder i parken og kanskje en tur til Tanzaniagrensen. En av dagene anbefaler vi morgensafari og ettermiddagssafari med varm lunsj på lodgen. Hvordan dere ønsker å disponere disse dagene er selvsagt helt opp til dere. Bilen og sjåføren står til deres disposisjon.

Lodge: Basecamp Masai Mara
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10 – Retur til Nairobi og hjemreise

Etter frokost sjekker dere ut av lodgen og setter kursen mot Nairobi. I Nairobi spiser dere lunsj/middag før dere blir kjørt til flyplassen for hjemreise.

Dag 11 – Ankomst Norge

Dere ankommer Norge etter flotte og opplevelsesrike dager i Afrika! Velkommen hjem!

Tilleggspakker

Frister det å utvide reisen med kystopplevelser? Vi hjelper gjerne til med det!

Zanzibar

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 45 minutt
Øya er en av de mest populære strand destinasjonene i Afrika. Zanzibar er en del av Tanzania. Øya byr på mye historie, kultur, matopplevelser og spennende utflukter. Man finner overnattingssteder i alle priskategorier og alle standarder.
Vi anbefaler å starte oppholdet på Zanzibar med et par netter i Stone Town. Bli med på en guidet tur i Stone Town, spis en god middag på Emerson on Hurumzi og besøk kjempeskilpaddene på Prison Island.
Etter noen dager her er du klar for stranden og avslapping.

Diani Beach (Mombasa)

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 15 minutt
Diani Beach er kanskje den vakreste stranda man finner i Kenya. Lange og kritthvite strender med gode resorter og hoteller. Diani passer godt for både store og små globetrottere som er på jakt etter sol, strand og sjø. Er man klar for utflukter kan et dagsbesøk i Mombasa by være en spennendeog opplevelsesrik. En heldagsutflukt til Kisinte Island med snorkling, lunsj og kultur, samt et besøk til slavehulene i Shimoni er også å anbefale for ungdommer og voksne.

Malindi og Watamu

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time
Malindi er en kystby ca 120 km nord for den mer kjente byen Mombasa. Her finner du noen gode og rimelige resorter som passer for store og små. Her er det færre turister. Området rundt Malindi byr på mange kjekke aktiviteter som havfiske, snorkling, lunsj på sandbanker og historiske steder som Gede Ruins.

Lamu

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 45 minutt (mellomlanding i Malindi)
Lamu er destinasjonen for deg som ønsker små hoteller, historie, kultur og nærhet til lokalbefolkningen. Når man lander på Manda Airport går man ned til brygga hvor båten tar deg til hotellet på Lamu. Det finnes få biler på øya, så skal man frakte varer og bagasje er det med esel og kjerre. Er du på jakt etter en unik kystopplevelse utenom de vanlige strand destinasjonene legger du turen til Lamu!

Nyttig informasjon

Inkludert i reisen

 • Privat safaribil med engelsktalende sjåfør
 • 1 natt på hotell i Nairobi
 • 2 netter på lodge i Samburu National Reserve
 • Safari i Samburu National Reserve i privat safaribil
 • 1 natt på The Ark i Aberdare Nasjonalpark’
 • 1 natt på lodge ved Lake Naivasha
 • Båtsafari på sjøen og gåsafari på Crescent Island
 • 3 netter på lodge i Masai Mara National Reserve
 • Safari Masai Mara National Reserve i privat safaribil
 • Transfer tilbake til Nairobi
 • Alle våre gjester blir meldt inn i AMREF Flying Doctors

Ikke inkludert

 • Flybillett t/r Norge (ønskes pris på dette be om det i henvendelsen)
 • Visum til Kenya, 50 US$ (+ 50 US$ om man velger Zanzibar som tilleggspakke)
 • Tips
 • Utflukter i egen regi
 • Reiseforsikring

Betingelser og vilkår

Oppgitt pris er «fra» pris, per person, basert på 6 voksne deltakere på 3 dobbeltrom i perioden 1. april – 30. juni. «Fra» prisen inkludere ikke pris på flybilletter t/r Norge. Vennligst oppgi din avreiseflyplass i Norge når du henvender deg for pris på reisen. Ønsker du å booke billetter selv er det viktig at du booker billett til Jomo Kenyatta Int. Airport (NBO) og retur fra Nairobi (NBO) Mombasa (MBA), Zanzibar (ZNZ)eller Nairobi (NBO), valg av pakkeløsning avgjør hjemreiseflyplass.

Send din henvendelse

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.