Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

«The Special Five»

Denne safarien er våre guiders favoritt! Å kjøre nordover i landet, gjennom fruktbart landbruksområde, skogsområder, Mt Kenya og det tørre landskapet i Samburu gjør dette til en flott og spennende opplevelse helt fra starten av reisen.

Å stå på The Ark i Aberdare nasjonalpark og se elefanter, bøfler, antiloper, hyener og leoparder drikke av vannhullet er en mektig opplevelse! Videre går turen til Samburu nasjonalreservat hvor man kan få sett «The Special Five» som er Imperial Sebra, Nettsjiraff , Somalistruts , Gerenuk og Besia Oryx. Dette er arter som kun finnes i dette området og som vil være med på å gjøre denne reisen til en unik opplevelse!
Safarien avsluttes med Ol Pajeta som vil gjøre at du vil øke sjansen for å få sett «The Big 5» som er Elefant, Løve, Neshorn, Bøffel og Leopard.

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.

Reiseforslag

En flott reise som kan gjennomføres hele året! Kombiner safarien med ønsket stranddestinasjon og vi skreddersyr din drømmeferie!
April og mai betegnes som regntid, også kalt «green season». Reiser man i denne perioden kan man oppnå god pris, men en må også ta høyde for at det kan regne en god del.

Dag 1 – Avreise fra Norge

Avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. Vennligst opplys om ønsket avreiseflyplass i din henvendelse til IWannaGo.

Dag 2 – Ankomst Nairobi

Ved ankomst Jomo Kenyatta Int. Airport går dere gjennom passkontrollen hvor dere kjøper visum. Dere henter deretter bagasjen og går gjennom tollen. På utsiden av bygningen blir dere møtt av deres guide som står med navneskilt.
Fra flyplassen går turen til hotellet i utkanten av Nairobi.

Hotel: Tamarind Tree Hotel 

Dag 3 – Nairobi – Aberdare nasjonalpark

Kjøretid: ca. 3,5 timer
Distanse: 170 km
Frokost kl 07:30 før vår representant møter dere i lobbyen for en gjennomgang av deres program. Dere sjekker ut og kl. 08:30 setter dere kursen mot Aberdare nasjonalpark.

Kjøreturen nordover tar dere gjennom store ananasplantasjer, små og store landsbyer og flott natur.
Dere ankommer vakre Aberdare Country Club rundt kl. 12:00. Dere blir ønsket velkommen og spiser en god lunsj med panoramautsikt utover den flotte hagen med eksotiske planter og trær.
Klokken 13:30 kjører dere inn i Aberdare nasjonalpark og sammen med en parkvokter går turen til et av vannhullene hvor du vil få mulighet til å fiske ørret! Skitt fiske!
Senere på ettermiddagen går turen til The Ark hvor dere skal tilbringe natten. Lodgen er designet som Noahs Ark og er bygget med trematerialer. Det er terrasser i alle etasjer og du vil få sett det spennende dyrelivet som besøker vannhullet som ligger like nedenfor bygningen.

Lodge: The Ark
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 – Aberdare nasjonalpark – Samburu nasjonalreservat

Kjøretid: ca. 4 timer
Distanse: 180 km
Dere blir vekket og frokosten serveres mellom 06:30 – 07:45, etter frokost blir dere kjørt tilbake til Aberdare Country Club hvor deres safarisjåfør venter på dere. Dere sjekker ut av parken og setter kursen mot Samburu nasjonalreservat.
Nyt den flotte kjøreturen som tar deg forbi Mt. Kenya, store hvete plantasjer og annen flott natur. Dere ankommer lodgen ved lunsjtider og etter lunsj kan dere slappe av eller ta en dukkert i bassenget før dere kl. 15:00 kjører ut på deres første “gamedrive” på jakt etter det unike dyrelivet ved Ewaso Ngiro River eller i The Rocky Mountains som ofte er tilfluktssteder for kattedyra som løve, leopard og gepard. Tilbake på lodgen kan man få med seg et lite foredrag i barområdet hvor man får en dypere innsikt i Samburus økosystem og lære mer om den fargerike samburu stammen som bor i dette området.

Lodge: Samburu Intrepids Camp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 – Safari i Samburu nasjonalreservat

Frokosten serveres kl. 06:30.
Kl. 07:00 kjører dere ut i parken for en halvdags safari på jakt etter spennende safariopplevelser.
Ved lunsjtider returnerer dere tilbake til lodgen.
Denne ettermiddagen vil dere få være med på en unik og spennende opplevelse. Dere får være med på en kamelsafari, dere krysser Ewaso Ngiro River og ender opp i en Samburu landsby hvor dere får lære mer om Samburufolket som er nært beslektet med Masaifolket.

Lodge: Samburu Intrepids Camp
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 – Samburu nasjonalreservat – Ol Pajeta Conservancy

Kjøretid: ca. 2,5 timer
Distanse: 100 km
Etter frokost setter dere kursen sørover, mot Ol Pajeta Conservancy.
Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Det artige med denne campen er at den ligger så og si på ekvator! Etter lunsj besøker dere sjimpanse prosjektet. Sjimpansene som er her er dyr som er reddet fra smugling og fangenskap. Etter besøket fortsetter safarien på jakt etter neshorn og Afrikansk Villhund.

Lodge: Sweetwaters Serena Camp
Måltider inkl. i dag: frokost, lunsj og middag

Dag 7 – Hjemreise eller strandferie

Kjøretid: ca. 5 timer
Distanse: 250 km
Klokken 06:30 kjører dere ut på deres siste morgensafari før dere spiser frokost og setter kursen tilbake mot Nairobi. Dere ankommer Nairobi tidlig på ettermiddagen, det blir lunsj på en restaurant og vår representant møter dere for en debriefing etter deres safari.

Fra Nairobi kan man fly hjem til Norge eller videre til en valgt stranddestinasjon.

Zanzibar

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 45 minutt
Øya er en av de mest populære strand destinasjonene i Afrika. Zanzibar er en del av Tanzania. Øya byr på mye historie, kultur, matopplevelser og spennende utflukter. Man finner overnattingssteder i alle priskategorier og alle standarder.
Vi anbefaler å starte oppholdet på Zanzibar med et par netter i Stone Town. Bli med på en guidet tur i Stone Town, spis en god middag på Emerson on Hurumzi og besøk kjempeskilpaddene på Prison Island.
Etter noen dager her er du klar for stranden og avslapping.

Diani Beach (Mombasa)

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 15 minutt
Diani Beach er kanskje den vakreste stranda man finner i Kenya. Lange og kritthvite strender med gode resorter og hoteller. Diani passer godt for både store og små globetrottere som er på jakt etter sol, strand og sjø. Er man klar for utflukter kan et dagsbesøk i Mombasa by være en spennendeog opplevelsesrik. En heldagsutflukt til Kisinte Island med snorkling, lunsj og kultur, samt et besøk til slavehulene i Shimoni er også å anbefale for ungdommer og voksne.

Malindi og Watamu

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time
Malindi er en kystby ca 120 km nord for den mer kjente byen Mombasa. Her finner du noen gode og rimelige resorter som passer for store og små. Her er det færre turister. Området rundt Malindi byr på mange kjekke aktiviteter som havfiske, snorkling, lunsj på sandbanker og historiske steder som Gede Ruins.

Lamu

Flytid fra Nairobi: ca. 1 time og 45 minutt (mellomlanding i Malindi)
Lamu er destinasjonen for deg som ønsker små hoteller, historie, kultur og nærhet til lokalbefolkningen. Når man lander på Manda Airport går man ned til brygga hvor båten tar deg til hotellet på Lamu. Det finnes få biler på øya, så skal man frakte varer og bagasje er det med esel og kjerre. Er du på jakt etter en unik kystopplevelse utenom de vanlige strand destinasjonene legger du turen til Lamu!

Dag 8 til 12 – Kystopplevelser

Nå nyter du den gjestfrie kystkulturen folkene i Øst Afrika byr på. Dra på utflukter som snorkling, matopplevelser, krydderfarmer eller sunsetcruise på en lokal Dhow. Hver destinasjon bry på ulike opplevelser og det finnes noe for enhver smak.

Dag 13 – Hjemreise

Det er tid for hjemreise. I god tid før flyavgang blir dere hentet av sjåfør og kjørt til flyplassen.

Dag 14 – Ankomst Norge

Dere ankommer Norge etter flotte og opplevelsesrike dager i Afrika! Velkommen hjem!

Nyttig informasjon

Inkludert i reisen

 • Privat safaribil med engelsktalende sjåfør
 • 1 natt på hotell i Nairobi
 • 4 netter på gode safarilodger
 • Safari i Aberdare nasjonalpark, Samburu nasjonalpark og Ol Pajeta Conservancy
 • Alle parkavgifter
 • Flybillett Nairobi – ønsket kystdestinasjon
 • Flyplasstransfer på  kystdestinasjon
 • 5 netter på kysthotell
 • Alle våre gjester blir meldt inn i AMREF Flying Doctors

Ikke inkludert

 • Flybillett t/r Norge (ønskes pris på dette be om det i henvendelsen)
 • Visum til Kenya, 50 US$ (+ 50 US$ om man velger Zanzibar som kystdestinasjon)
 • Tips
 • Utflukter i egen regi
 • Reiseforsikring

Betingelser og vilkår

Oppgitt pris er «fra» pris, per person, basert på 6 voksne deltakere på 3 dobbeltrom i perioden 01. april – 30. juni. «Fra» prisen inkludere ikke pris på flybilletter t/r Norge. Vennligst oppgi din avreiseflyplass i Norge når du henvender deg for pris på reisen. Ønsker du å booke billetter selv er det viktig at du booker billett til Jomo Kenyatta Int. Airport (NBO) og retur fra Mombasa (MBA), Zanzibar (ZNZ) eller Nairobi (NBO), valg av kyst destinasjon avgjør hjemreiseflyplass.

Send din henvendelse

VI GLEDER OSS TIL Å MOTTA DIN HENVENDELSE!
Det har vært et stille år og vi ser fremover mot 2022.
Vi lengter etter å jobbe med det vi elsker, nemlig å skreddersy reiser som passer for dere!

Å motta et tilbud er gratis og uforpliktende.
Er du nysgjerrig så send meg din henvendelse.

Gå til kontaktskjema for å sende inn din henvendelse.