Vi har her samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får knyttet til bestigning av Kilimanjaro.
Les også vårt blogginnlegg hvor vi gir gode tips og råd for best mulig planlegging av tur til Kilimanjaro - gå til blogginnlegg
Gå til destinasjonsiden vår om Kilimanjaro - her finner du mer informasjon om hvorfor du skal bestige Kilimanjaro med IWANNAGO
Hvor lang tid tar det å bestige Kilimanjaro?
De raskeste rutene på Kilimanjaro tar 5 dager. Rutene man kan bruke 5 dager på er Marangu ruten og Rongai ruten.
Machame ruten, også kalt Whiskey Route kan bestiges på 6 dager mens Lemosho Ruten kan man gjøre på 7 dager.
Uansett hvilken rute man måtte velge så er det ingen tvil; legg til en akklimatiseringsdag. Man øker sjansen til å stå på toppen betraktelig ved å bruke en ekstra dag.
Har du tid, råd og lyst så kan du bruke 2 uker på å bestige fjellet.
Det finnes 7 ruter opp til Kilimanjaro, alle rutene har sine fordeler og ulemper-
Marangu Ruten
Machame Ruten
Shira Ruten
Lemosho Ruten
Rongai Ruten
Northern Circuit
Umbwe Ruten
Hvor mye koster det å bestige Kilimanjaro?
Man må regne fra 30 000,- kroner og oppover dersom man skal bestige Kilimanjaro. Da er flybilletter, hotell før og etter bestigning og selve bestigningen inkludert i prisen. Prisen varierer ut fra hvor mange dere er, jo flere som deltar jo rimeligere blir reisen.
Ønsker man høyere standard på hotell før og etter bestigning, eller ha flere dager på fjellet er det fullt mulig å bruker mer penger på reisen. Her er det dine ønsker og budsjett som setter grenser.
Når er det best å bestige Kilimanjaro?
De to beste sesongene å bestige Kilimanjaro er juli til og med september og januar til mars. Dette er de tørreste tidene på fjellet. Det er selvsagt mulig å bestige Kilimanjaro hele året, men da kan man risikere en del mer nedbør.
Man bør unngå bestigning i april - juni, da er det regntid.
Hvor høyt er Kilimanjaro?
Kilimanjaro har tre topper. Den høyeste er Kibo (Uhuru Peak) som er 5895 meter. Mawenzi er 5149 meter og Shira som er 3962 meter.
Hvor mye gir vi i tips til crewet på Kilimanjaro?
Uten crewet du har med deg på Kilimanjaro hadde det vært en hardere, tyngre og vanskeligere oppgave å bestige fjellet.
Det er normalt å gi mellom 250 - 300 US$ i tips per deltaker til crewet. Dette gir dere på avskjedsfesten når dere sier farvel til deres nye venner.
Tipsen gis til hovedguiden som fordeler tipsen mellom crewet.
Hvilken forsikring gjelder på Kilimanjaro?
Deltakerne har selv ansvar for å tegne en reiseforsikring som også gjelder på Kilimanjaro. De fleste reiseforsikringer dekker ikke i utgangspunktet høydesyke, dette kan i de fleste tilfeller utvides til å også gjelde høydesyke.
Gouda sin reiseforsikring dekker per dags dato bestigning av Kilimanjaro.
Jeg har aldri besteget et høyt fjell, kan jeg bestige Kilimanjaro?
Det enkle svaret er ja. Kilimanjaro er ikke et teknisk vanskelig fjell å bestige. Man går hele veien til toppen. Selvsagt er det en tung tur og det er ikke sikkert du når toppen. Guidens jobb er å sørge for en tryggest mulig bestigning for gruppa og vil være fysisk og psykisk støtte hele veien fra dag 1.
Er vi den del av en større gruppe?
Skreddersyr vi en reise for dere har dere et eget crew på Kilimanjaro. Crewet består av guider, hjelpeguider, bærere og kokk. Dere har da dyktige mennesker som har 100% fokus på dere. I campene treffer dere andre som bestiger fjellet og som dere kan være sosiale med om dere ønsker det.
Melder du deg på en av våre gruppeturer er du med i en gruppe som også i de fleste tilfeller har norsk reiseleder.
Flere spørsmål?
Du har kanskje spørsmål som ikke er besvarte her, send dem gjerne inn til oss og vi vil svare på spørsmål her inne i artikkelen.
KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT