Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Tanzania

Nå er tiden inne for å planlegge din første drømmereise etter korona!
✔️Vi gir pris basert på hvor mange dere er og når dere ønsker å reise.
✔️Ingen bindende bestilling før myndighetene gir OK for å reise.
✔️Ingen depositum
✔️Gratis endring av program og datoer

Tanzania er landet som har alt! Fra endeløse savanner med ville dyr, Mt. Kilimanjaro og Mt. Meru man kan bestige og den flotte kystlinjen med de kjente øyene Pemba, Zanzibar og Mafia Island.

Tanzania er nok mest kjent for sine dyrerike nasjonalparker, og da først og fremst Serengeti Nasjonalpark og Ngorongoro Krateret som er de mest besøkte parkene. I tillegg ligger det kjente fjellet Kilimanjaro i Tanzania. 

Zanzibar, Pemba og Mafia Island ligger kun en kort flytur fra fastlandet. Øyene byr på bading, strender, historie og kultur. 

Besøker man Tanzania vil du utvilsomt bli ønsket velkommen av vennlige, gjestfrie og fredelige innbyggere som, til tross for å være delt inn i 120 ulike etniske grupper og kulturer, lever i harmoni med hverandre.

Tanzania er mest kjent for

  • Serengeti med verdens tetteste bestand av pattedyr
  • Kilimanjaro – verdens høyeste frittstående fjell, 5895 moh
  • Zanzibar øyene med sin kultur, strender, flotte hoteller og resorter
  • Ngorongoro krateret
  • Selous Game Reserve – Afrikas største villmarksområde

Beste årstid å besøke Tanzania

Med sine varierte aktiviteter er Tanzania en god helårsdestinasjon. 
Januar- mars er tørketid. På denne tiden av året vil vi trekke frem Serengeti som destinasjon. Migrasjonen av gnu og sebra befinner seg nå i Serengeti og fra februar kalver gnuen ute på den åpne savannen i sørlige deler Serengeti. 

April og mai blir kalt “green season”. Det er dette som også kalles “den store regntiden”. Her varierer det fra korte, kraftige regnskurer til flere timer med regn. Migrasjonen befinner seg i Serengeti og man kan ofte få gode priser på camper og lodger i april og mai.

Juni – oktober er også tørketid, men også “vinter” i Øst-Afrika. Det kan by på kjølige morgener og kvelder, da særlig steder som Ngorongoro som ligger på over 2000 m.o.h.
Kommer man ut i august – oktober er dette den tørreste tiden og ofte den beste tiden å bestige Kilimanjaro. 

Fra august og utover vil Tarangire Nasjonalpark være et godt alternativ da dyra trekker til parken for å finne vann i denne tørre perioden.

November og starten av desember kalles «den lille regntiden», ofte med kraftige men korte regnskurer på ettermiddagen. Gode safariopplevelser.