Telefon: + 47 951 27 338info@IWannaGo.no

Usbekistan

Usbekistan ligger på den legendariske handelsruten som en gang koblet Kina til Europa, i hjertet av den gamle Silkeveien. Tre av Silkeveiens viktigste byer ligger i Usbekistan. Hovedstaden Tasjkent er en av byene og er den mest befolkede byen i Sentral-Asia.

Besøkende kan se frem til å utforske et storslått utvalg av islamsk arkitektur og gamle byer, samt mange flotte moskeer, minareter og mosaikker. Nukas Museum of Art huser over 82 000 gjenstander og har den nest største samlingen av russisk avantgarde-kunst i verden.

Å vandre i Djengis Khan, Marco Polo og Alexander den Stores fotspor og oppleve kulturen som er inspirert av blant annet kinesisk, europeisk, indisk, russisk og fra land i midt-østen er en flott opplevelse.

Andre attraksjoner inkluderer landets mangfoldige naturlige habitater av frodige skoger, snødekte fjellkjeder, elver og innsjøer, samt tørre ørkener og det berømte krympende Aralhavet.

Usbekistan er et spennende reisemål som få nordmenn har på sin «to do» liste. Bli med på en av våre spennende gruppeturer, du vil garantert bli overasket!